'Evoluciona' amb l’IPHES i Tarragona Ràdio, nova temporada del programa que apropa l’evolució humana a la ciutadania

Publicat dimarts 14 de Gener de 2020 07:41
  • IPHES
  • Tarragona Ràdio

Aquest dimarts 14 de gener a les 11 h, en directe des de la seu de l'IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social), al campus Sescelades de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV), tindrà lloc la primera emissió de la tretzena temporada de l'espai “Evoluciona”, que es realitza amb Tarragona Ràdio dins del programa El matí de Tarragona Ràdio.

Conduit per Josep Suñé, en aquesta ocasió entrevistarà, en primer lloc, al responsable de l’Àrea de Recerca de l’IPHES, Xosé-Pedro Rodríguez, que realitzarà un repàs de les aportacions més significatives d’aquest centre de recerca durant el 2019 i les perspectives pel 2020. Tot seguit, l’arqueòleg Antoni Canals es referirà als 20 anys de l’EPPEX, Equipo Primeros Pobladores de Extremadura, del qual n’és codirector juntament amb Eudald Carbonell. Finalment, Antonio Rodríguez-Hidalgo comentarà la troballa d’un collar neandertal a la Cova Foradada, a Calafell.

L’IPHES juntament amb Tarragona Ràdio ha emès ja 12 temporades l’espai quinzenal Evoluciona.

L’objectiu és donar a conèixer l’activitat que genera la investigació sobre l’evolució humana. S’emet des de diferents laboratoris de l’IPHES en funció de la temàtica a tractar i intervenen els mateixos protagonistes, que de manera planera donen a conèixer la seva recerca.

Bàsicament hi ha un tema principal, el perfil d’algun investigador, l’explicació sobre un fòssil o alguna de les disciplines que aplica l’IPHES. Hi pren part tant personal investigador com tècnic, etc.

De periodicitat quinzenal, i d’una hora de durada, es pot seguir en directe al 96.6 FM, a www.tarragonaradio.cat i a les APP's de la ràdio.