Farts de Soroll demana que es compleixin les ordenances de regulació de volum a les festes

Publicat dimarts 30 de Octubre de 2018 12:30
  • Tarragona Ràdio
  • festes
  • Veïns
  • Santa Tecla

Volum excessiu als concerts, actuacions a prop dels habitatges i pudor a pixum són algunes de les queixes de la Plataforma Farts de Soroll que ha redactat un informe sobre les conseqüències de la Festa de Santa Tecla. La plataforma reclama que es compleixin les ordenances de regulació de volum i que la Guàrdia Urbana les faci complir, ja que, segons ells, no la compleixen.

La plataforma va analitzar molts dels actes de la festa major i ha constatat que no és compleix la limitació dels 90 decibels a les zones residencials. Els veïns també es queixen del soroll i la brutícia que s’acumula després dels concerts. Consideren positiva la tasca dels equips de neteja, que actuen quan acaben les actuacions, però lamenten que també generen soroll.

La plataforma denuncia que durant les festes se celebren actes que no estan programats, com el ‘Pilar alternatiu’ que dura fins les 4 de la matinada i no deixa descansar els veïns. Consideren que els horaris dels actes segueixen sent massa llargs i que podrien començar abans per tal de que acabin més aviat. La Plataforma diu que l’incivisme no ha disminuït i demana que es compleixi la normativa sobre el volum dels concerts quan estiguin a prop d’habitatges.