Finalitza la primera fase de les obres de rehabilitació de l'amfiteatre

Publicat dilluns 03 de Agost de 2020 11:30
  • Patrimoni
  • Amfiteatre
  • Andrés Tejedera
  • Tarragona

Les obres de reforç del mur perimetral de l’amfiteatre de les escales del Miracle ja han acabat i ja són cent per cent segures. D’aquesta manera es dona per finalitzada la primera fase dels treballs de rehabilitació d’una de les parts més afectades del monument romà. Ara, la feina se centrarà en l’arranjament de part de la graderia i de la Porta Triumphalis.

Les escales del Miracle eren un dels punts més problemàtics després dels informes tècnics. Els treballs han consistit en la reconducció del pas de l’aigua de pluja per evitar un major deteriorament del mur que rebia filtracions. A més, s’ha reforçat tota la paret. A l’octubre ja es va realitzar una primera intervenció a la part superior del mur.

El conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, ha explicat a Tarragona Ràdio que l’objectiu de l’Ajuntament és conservar i recuperar el patrimoni existent.

Pinedo ha explicat que les qüestions administratives i l’aturada de l’activitat pel coronavirus han retardat l’execució dels plans de rehabilitació però, malgrat això, s’espera que es pugui gaudir de l’amfiteatre aviat.

La prioritat de la conselleria és recuperar l’accés segur a l’arena de l’amfiteatre i, posteriorment, poder treballar en la resta d’espais. La segona fase que ha començat se centra en la conservació de la part romana i l’arranjament de murs i les grades que estan a la roca. També es treballa en la Porta Triumphalis per millorar l’accessibilitat i evitar les filtracions d’aigua de la pluja.

La tercera fase se centrarà en la recuperació de la graderia que es va construir als anys 70 per conservar-la i evitar que caigui.