Finalitzen els tallers de prehistòria a l'Escola Mediterrani de Camp Clar

Publicat dilluns 29 de Juliol de 2019 12:34
  • IPHES
  • Tarragona Ràdio

75 nens del barri de Camp Clar han gaudit d’una recerca sobre la prehistòria al casal d’estiu de l’Escola Mediterrani. El taller titulat ‘Nens i pedres’ l’ha dut a terme l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social. S’han fet sessions al centre i també visites a l’IPHES on els estudiants han pogut observar com s’apliquen diferents disciplines com les tècniques de restauració dels fòssils o l’ús del microscopi, en l’estudi de l’evolució humana.

L’Arqueòleg i responsable de l’Àrea de Socialització de l’IPHES, Miquel Guardiola, ha realitzat tres sessions a l’escola sobre com s’elaboraven les eines a la prehistòria i com es van anar transformant. Guardiola ha explicat a Tarragona Ràdio que ho ha dut a terme d’una manera didàctica alhora que comentava alguns conceptes bàsics sobre l’evolució humana.

Les sessions han estat adaptades a cada perfil d’edat: un grup de 35 nens i nenes de P3 fins a 1r; un altre de 16 amb infants de 2n i 3r de primària, i un grup de 24 des de 4t de primària a 1r d’ESO. La intenció del casal és continuar la formació dels infants durant l’estiu, a través de tallers i activitats divertides.