Floria (PSC) defensa el projecte del bus gratuït com a mesura ecologista

Publicat dijous 04 de Juliol de 2019 12:54
  • Tarragona Ràdio
  • EMT
  • Arnau Montreal

El bus gratuït per a persones empadronades és un projecte de cohesió social crucial per lluitar contra el canvi climàtic. Així ho ha argumentat la consellera del PSC a Tarragona i expresidenta de l’EMT, Begoña Floria en el balanç de la seva última etapa a l’empresa municipal.

Aquesta iniciativa va ser rebutjada pel nou govern de l’Ajuntament poc després de prendre possessió. Floria insta al nou govern de Pau Ricomà que canviï de parer i es revisi l’últim projecte del Pla de mobilitat Urbana Sostenible, ja que considera que descartar el projecte que lluita contra el canvi climàtic, com és el del bus gratuït, no és pensar en Tarragona.

Actualment el projecte resta cancel·lat però la rebaixa de preu per a empadronats segueix present. Una reducció de preu que segons ha afirmat l’expresidenta de l’EMT, no es podria mantenir legalment si no es continua amb la iniciativa.

Floria destaca els esforços de mantenir l’EMT com una empresa pública i no privatitzar-la com van fer altres ciutats en les etapes de la forta crisi econòmica.

D’altra banda Floria remarca la bona nota que els han marcat les enquestes de qualitat i també l’inici de la renovació i modernització de la flota d’autobusos, tres articulats ja disponibles i vuit nous més que arribarien de cara al novembre.