Foment referma el compromís de fer efectiu el desviament de camions de la N-340

Publicat dilluns 12 de Febrer de 2018 16:11
  • ACN

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha refermat aquest dilluns el seu compromís per fer efectiu el desviament obligatori de camions de la carretera N-340 a l’autopista AP-7 als trams ebrencs i penedesencs de la via.

Tot i això, el ministre ha admès que no està en disposició de donar un data i que només pot garantir la màxima celeritat a l’hora d’activar la mesura. De la Serna ha insistit que el tràmit és llarg perquè inclou informes interns i del Consell d’Estat i diversos acords, entre els quals amb la concessionària Abertis. El ministre de Foment ha recordat que el govern espanyol en cap cas va anunciar que la mesura entraria en vigor l’1 de gener i ha lamentat que, per no complir aquesta data que va donar algú ens hem endut tots els pals.

El ministre ha insistit que Foment no ha fet pública cap data per fer efectiu el desviament obligatori de camions i ha recordat que el darrer acord de les mateixes característiques que s’ha impulsat a l’estat espanyol, a la Rioja, va trigar prop de deu mesos.
El ministre ha rebutjat les crítiques que ha rebut el govern espanyol per l’accident ocorregut el passat 4 de febrer a l’N-340 al Vendrell, que va deixar tres víctimes mortals. Ha qualificat d'injust i irresponsable traslladar a l’executiu espanyol la responsabilitat de no haver posar en marxa la mesura en un termini que considera inasssumible i impossible.