Fre a la proposta de l'equip de govern per gestionar el Palau d'Esports

Publicat divendres 03 de Juliol de 2020 14:39
  • Joan Mercadé

El Govern municipal de l’Ajuntament de Tarragona veu com la seva proposta per desencallar el tema de la transmissió del Palau d’Esports ha estat frenada. L'oposició no l'ha acceptat a la Comissió de Territori, ja que presentava una gestió 100% de l’Ajuntament a partir del setembre, però la Generalitat n'era la propietària. Des de l'equip de Govern, volien que fos gestionat per la ciutat en benefici dels ciutadans i les entitats esportives. Han votat en contra Junts per Tarragona, PSC i Ciutadans.

El conseller de Territori i portaveu de l’equip de Govern, Xavi Puig, ha manifestat que està sorprès per la decisió dels partits que han votat en contra, ja que desencallava la situació d’una vegada per totes.

El motiu que ha portat als partits municipals a votar en contra és la falta de confiança amb la Generalitat. Aquest fet ha sorprès al portaveu. Especialment venint de Junts per Tarragona, ja que la gestió de la Conselleria d’Esports la porta el mateix partit a nivell autonòmic, Junts per Catalunya.

La proposta posava sobre la taula que la totalitat de la gestió del Palau d'Esports seria per part de l’Ajuntament de Tarragona i la propietat de la Generalitat. Això no faria que l’espai deixés de ser públic. Puig ha volgut deixar clar que l’espai seria per la ciutadania, a banda de la titularitat.

El portaveu ha dit que l’oposició no veia prou bona la proposta. Ha reconegut que no és el millor acord, però sí que és el més interessant per desencallar el tema. En paraules del conseller, “En una negociació s’ha de cedir. Aquesta era una bona negociació perquè al setembre passàvem a gestionar el 100% el Palau d’Esports".

 

La problemàtica ha estat la falta de confiança en la Generalitat. Els opositors volen que la titularitat sigui de l’Ajuntament, però des del consistori diuen que el marge per aconseguir-la és molt petit i que si això és la línia vermella, poden estar anys discutint-ho.

A partir d’ara seguiran treballant per poder desembossar la situació, parlant amb els grups de l’oposició i amb la Generalitat.