Fridays for Future es reactiva amb una 'seguda pel clima' a la plaça de la Font

Publicat dimarts 22 de Setembre de 2020 10:46
  • Laura Casas
  • Fridays for Future
  • Tarragona Ràdio

El moviment Fridays For Future, inspirat per Greta Thunberg, reprèn les mobilitzacions a Tarragona. Per aquest divendres ha convocat una acte de protesta a la plaça de la Font. Ho fa de la mà d’altres entitats ecologistes amb l’objectiu de reivindicar la justícia climàtica ara que la pandèmia, afirmen, ha agreujat la situació a nivell mundial.

Fridays For Future Tarragona, juntament amb Greenpeace i GETE-Ecologistes en Acció, convoca una “seguda pel clima” que tindrà lloc aquest divendres  25 de setembre. S’ha organitzat en el marc de la convocatòria del dia global d’accions pel clima a nivell mundial organitzat pel mateix moviment.

Reprenen les mobilitzacions als carrers amb un acte de protesta que se celebrarà a la plaça de la Font a partir de les 19 hores. Se seguiran les mesures de prevenció contra la Covid-19 per tal d’evitar possibles contagis i que sigui una protesta segura. Aleix Bausà, portaveu de la plataforma a Tarragona, ha explicat a Tarragona Ràdio que la crisi sanitària ha evidenciat, un cop més, que l’actual sistema pateix una crisi profunda. Parla de punt d’inflexió. La pandèmia ha comportat un increment dels residus i ha baixat l’ús del transport públic. Mentrestant, la lluita ecologista ha quedat en un segon pla.

Reduir el consum d’aigua, del plàstic, canviar hàbits de la nostra alimentació, aparcar el vehicle privat i incentivar l’ús del transport públic són algunes de les mesures que podem fer a títol individual. Ara bé, des dels col·lectius ecologistes admeten que això no és suficient i que cal canviar les regles del joc perquè els grans lobbys i empreses que contaminen canviïn la seva manera de funcionar.