Fundació Humana recupera 339 tones de tèxtil al camp de Tarragona

Publicat dimarts 13 de Agost de 2019 10:40
  • Arnau Montreal
  • Tarragona Ràdio

Humana Fundación Pueblo para Pueblo recupera 339 tones de tèxtil al Camp de Tarragona amb una finalitat social i ambiental. L’organització ha reciclat durant el primer semestre d’enguany més de 700.000 peces de roba que haurien acabat en un abocador.

Les donacions procedeixen dels contenidors verds situats en llocs de fàcil accés dels municipis on s’hi diposita la roba, calçat o complements tèxtils que ja no s’utilitzen. Fundació Humana després gestiona totes les peces i n’aconsegueix reutilitzat un 90%.

El responsable de l’àrea de comunicació de Fundació Humana, Joan Carles Montes, ha explicat en una entrevista a Tarragona Ràdio que és molt important allargar la vida útil de la roba mitjançant el reciclatge.

Els municipis de la demarcació on es recupera més tèxtil són Cambrils i El Vendrell amb 38 i 33 tones de roba respectivament. Tot i aquestes dades, l’organització calcula que només aconsegueix reutilitzar un 12% de tota la roba que ens desfem els catalans. Amb aquesta gestió, Fundació Humana posa en marxa projectes de cooperació amb finalitat social i també representa un estalvi de CO2 a l'atmosfera.