Guàrdia Urbana i Mossos intensifiquen les patrulles a peu per reforçar la seguretat a la Part Alta

Publicat dijous 05 de Desembre de 2019 12:44
  • Laura Casas
  • Joan Mercadé

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana posen en marxa un pla integral de seguretat a la Part Alta. S’han creat grups de patrullatge a peu amb l’objectiu de tenir una presència més intensiva i de proximitat en zones amb més afluència de persones. El dispositiu, anomenat VIBIO, s’ha presentat públicament aquest dijous però està en marxa des del passat divendres.

Segons han explicat ambdós cossos policials, s’han fixat grups de patrullatge integral que compten amb la presència d’agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona i dels Mossos d’Esquadra tant uniformats com de paisà guiats per un comandament policial. Això, sostenen, permet donar resposta a l’activitat delictiva a la zona i denunciar-la independentment del cos policial que tingui la competència.

Es posarà l’accent en el compliment de les normes de circulació i per combatre pràctiques incíviques com és el llançament d’escombraries fora dels contenidors, comportaments que pertorbin el descans veïnal o per consum de begudes alcohòliques al carrer. Manel Castaño, conseller de Seguretat Ciutadana, explica que el reforç policial busca satisfer les demandes dels veïns de la Part Alta. En una línia similar s’ha expressat Ramon Franquès, inspector del cos de Mossos d’Esquadra.

El dispositiu Vibio es va iniciar el passat 27 de novembre i s’allargarà durant tot el 2020, augmentant de forma progressiva la seva intensitat per arribar al seu grau màxim a l’estiu. Durant els mesos d’octubre i novembre ja es van portar terme proves pilot amb un resultat satisfactori, informen els Mossos.