La regidora de Cultura de Tarragona, Begoña Floria, diu que és un concurs d'àmbit territorial però està entre els millors del Mediterrani ACN

Hermanos Caballer guanya el 25è concurs de Focs Artificials

Publicat diumenge 05 de Juliol de 2015 13:19
  • Tarragona Ràdio
  • Ajuntament de Tarragona
  • ACN
  • 25FocsTGN

Avui diumenge, el Pati Jaume I ha acollit l’acte de lectura del veredicte i lliurament de premis del 25è Concurs Internacional de Castells de Focs Artificials Ciutat de Tarragona. La tinent d’alcalde de Cultura, Begoña Floria, ha llegit el veredicte i ha lliurat els premis acompanyada, entre d’altres, per representats del jurat i de l’organització del concurs així com de les pirotècnies participants. 

El jurat del concurs, després de valorar tots els criteris de puntuació, ha acordat que la pirotècnia guanyadora és l’empresa castellonenca Pirotècnia Hermanos Caballer de Burjassot (València) a qui se li atorga el Premi Especial “Festa Major de Granollers-Trofeu Blancs i Blaus” i l’adjudicació del castell de focs de la Festa Major de Granollers; el Premi especial “Villa de Bilbao-Bilboko Hiria” atorgat per l’Ajuntament de Bilbao i que determina la participació directa a l’edició del Concurs Villa de Bilbao 2016; el Trofeu Venus Ciutat de Tarragona, així com el Trofeu "Venus Ciutat de Tarragona", un document acreditatiu l’adjudicació dels espectacles públics de focs durant les Festes de Santa Tecla 2015.

 

Així mateix, ha manifestat la no qualificació de l’actuació d’aquest dissabte per part de la Pirotècnia Partene Romualdo de Bergantino, ja que el l'espectacle dels italians va tenir una durada de 14 minuts i 30 segons, amb la qual cosa no ha arribat al temps mínim estipulat, que són 15 minuts. Els sicilians, van patir un problema en el sistema informàtic, els van fallar els dos ordinadors del sistema de dispar.  

D’altra banda, el segon premi ha estat per a la Pirotècnia Tomàs de Benicarló (Castelló) i en tercera posició ha quedat l’empresa pirotècnica Zaragozana de Saragossa.

 

EL JURAT 

El Jurat ha estat integrat per 12 membres, sota la presidència de l’alcalde de la ciutat. Diàriament, el jurat ha efectuat les seves votacions que han estat lliurades a la secretària i després de cada llançament, en un sobre tancat. Dins el jurat, es constitueix una subcomissió tècnica integrada per tres persones vinculades amb el món de la pirotècnia, que han estat les encarregades de determinar les penalitzacions previstes en les bases. 

A l'hora de prendre la seva decisió, el jurat valorarà especialment: l'ocupació de l'espai aeri; la puresa, la intensitat, la brillantor i la durada dels colors; la varietat cromàtica, lluminositat, dimensions, disseny i perfecció de formes, elegància, diversitat d'efectes, sonoritat, conjunció amb l'entorn, originalitat, ritme, el guió de l’espectacle, l’arrencada inicial, el crescendo final i l'acceptació per part del públic. Cada un dels setze criteris es puntua de 0 a 10, per la qual cosa, cada membre del jurat pot atorgar un màxim de 160 punts, i per tant cada empresa pot obtenir un màxim de 2.080 punts.

 

Neteja de la ressaca del concurs
Paral·lelament la Societat d'Exploracions Submarines de Tarragona (SES) ha recollit aquest diumenge al matí 200 quilos de deixalles i restes de materials pirotècnics del fons marí de la platja del Miracle. Són 100 quilos menys que l'any passat i, en bona part, es deu a l'ús de les pirotècnies de materials més biodegradables. En la neteja hi ha participat un grup de 25 persones entre els organitzadors i els bussos.