Heroïnes anònimes, una heroïna cada dia

Publicat divendres 31 de Juliol de 2020 12:39
  • Tarragona Ràdio
  • Dones
  • Raquel Fabregat

Visibilitzar les dones més enllà del 8 de març. Aquesta és la idea del projecte Heroïnes anònimes que publica diàriament la història d’una dona de la província de Tarragona.

És una idea de la reusenca i DJ, Laura Recasens, molt vinculada al moviment feminista a través de diferents projectes i associacions. Recasens reivindica que les dones han de ser visibles més enllà del 8M. És per això que des del 9 de març, publica cada dia la història d’una dona i així ho farà durant un any. La intenció és ser un mirall de la societat i compartir històries de dones que fan petites heroïcitats quotidianes per combatre els estereotips i micromasclismes.

Les dones participants escriuen la seva història com a exercici d’autoconeixement i empoderament. La intenció inicial era poder fer xerrades i exposicions, però amb el confinament s’ha paralitzat. El projecte s’està desenvolupant virtualment, a través d’Instagram i del compte de Facebook de Geaculture, un col·lectiu de dones que utilitzen l’art com a forma d’expressió per l’empoderament femení. Tot i això, Recasens no descarta plasmar-lo més enllà de les xarxes quan sigui possible fer-ho.