Inicien les tasques de documentació fotogramètrica a la torre del Pretori

Publicat dilluns 27 de Gener de 2020 18:28
  • Tarragona Ràdio

Els treballs de documentació fotogramètrica de les façanes nord i oest de la torre del Pretori comencen aquest dimarts. La tècnica busca estudiar i definir amb precisió la forma, les dimensions i la posició del monument a partir de mesures fetes sobre fotografies.
Es preveu que els treballs es duguin a terme entre les 8 del matí i la una del migdia.

Això afectarà temporalment el pas dels vianants entre la plaça del Rei i la Baixada de la Peixateria, així com la vorera i part d’un carril del passeig de Sant Antoni a l’alçada del Pretori.
Aquests treballs s’emmarquen dins els projectes subvencionats pel Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, de la convocatòria de Ayudas para Proyectos de Conservación, Protección y Difusión de Bienes Declarados Patrimonio Mundial,  corresponents a l’any 2019, cofinançats conjuntament amb la Conselleria de Patrimoni Històric.

Els treballs els duu a terme la Fundació URV, per un import que supera els 5.200 euros.
A banda, aquest dilluns també ha començat el tancament de l’accés al solar del número 23 del carrer dels Ferrers. Amb aquesta intervenció s’instal·larà una porta metàl·lica que substitueix el tancament provisional anterior. D'aquesta manera, es millora i dignifica l’entorn on s’hi ubiquen part de les restes de la graderia nord del circ romà.

També representa una millora en la seguretat dels veïns ja que s’incrementa l’alçada de la tanca actual, dificultant l’accés a l’interior del solar. Es preveu que els treballs durin entre 2 i 3 dies. Els farà l’empresa Tarracorest Serveis de Restauració S.L amb un cost de prop de 5.800€.