Jordi Sala-Salvadó, catedràtic de la URV, entre els científics més influents del món

Publicat dimecres 20 de Novembre de 2019 18:38
  • Joan Mercadé

El catedràtic i director de la Unitat de Nutrició Humana de la URV, Jordi Salas-Salvadó, figura a la llista dels científics més influents a escala mundial per l'impacte de la seva recerca. Aquesta llista s'anomena "Highly Cited Researchers" i es confecciona analitzant que s'han situat entre l'1% dels més citats i que han estat publicats en el període que va del 2007 al 2017.

Jordi Salas és Director Clínic de Nutrició del Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, investigador de la xarxa CIBERobn i sotsdirector de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili. També és membre de la Xarxa d'Experts de l'Agència de Salut Pública de Catalunya i Director del Centre Català de la Nutrició de l'Institut d'Estudis Catalans.

El llistat inclou 6217 investigadors de gairebé 60 països, que fan 21 camps científics diferents i dels quals 38 treballen en centres de recerca i institucions catalans. El país més representat és els Estats Units, amb un 44% de científics i la Universitat de Harvard, amb 203 persones.