Josep Maria Andreu serà nomenat aquesta tarda Fill Predilecte de la Ciutat de Tarragona

Publicat dimecres 09 de Octubre de 2019 08:49
  • Nàstic
  • TarragonaDigital / Tarragona Ràdio

L'acte de lliurament del diploma, presidit per l'alcalde Ricomà, se celebrarà al Saló de Plens de l'Ajuntament

 

Josep Maria Andreu rebrà aquest dimecres a la tarda el diploma de Fill Predilecte de la Ciutat de Tarragona. L’alcalde, Pau Ricomà, farà entrega del reconeixement, en un acte que se celebrarà aquest dimecres, 8 d’octubre, a les 19.00 hores, al Saló de Plens de l’Ajuntament.

 

La proposta d'aquesta distinció va sorgir a partir d’una iniciativa presentada, de forma oficial, el passat mes de març, per part d’un grup de tarragonins i socis del Club Gimnàstic. La idea, concretament, va rebre el suport de 1.448 persones, a través de les seves signatures.

 

Durant la cerimònia de lliurament, l’actual consellera d’Esports, Maria José López, glossarà i desgranarà la trajectòria de l’homenatjat.

 

President del Nàstic des de 2001

Andreu, empresari, nascut a la ciutat de Tarragona el 8 de gener de 1959, es va incorporar a la directiva del Nàstic l’any 1998. El juliol de 2001 va assolir la presidència del club grana, esdevenint també president de la Societat Anònima Esportiva del Nàstic entre el 2002 i el 2006, i des de l’any 2012 fins a l’actualitat.

 

Sota la seva presidència, el Nàstic de Tarragona va retornar a la Primera Divisió del futbol espanyol —la temporada 2006 - 2007— i es va signar el conveni amb el CF Pobla de Mafumet perquè es convertís en el filial dels granes.

 

El 2016, va néixer el Nàstic Genuine —l’equip per a nens i nenes amb discapacitat intel·lectual—, amb el qual es va promoure LaLiga Genuine en l’àmbit estatal. Amb Josep Maria Andreu al capdavant, el club va rebre la Creu de Sant Jordi, el 2006 i, ja el 2011, l’entitat va celebrar el seu cent vint-i-cinquè aniversari, amb una gala al Teatre Metropol i una exposició al Port de Tarragona, com a actes centrals.