Josep Maria Andreu: «Un cop resolta la qüestió econòmica, comença el camí cap a Primera»

Publicat dilluns 12 de Març de 2018 17:41
  • Nàstic
  • EsportsdelCamp.cat/Tarragona Ràdio

El president grana analitza al Sempre Nàstic l'actualitat després de la victòria a Granada, el projecte esportiu a mitjà termini i respon a les crítiques de l'exdirector general Antoni Pinilla

 

Josep Maria Andreu, president del Nàstic, ha repassat l'actualitat grana aquest migdia al Sempre Nàstic després de la victòria al camp del Granada (0-1). El màxim mandatari grana, molt content pel triomf al Nuevo Los Cármenes, ha fet una crida a l'afició per donar un cop de mà als jugadors de Nano Rivas per diumenge a les 18.00 hores contra el Córdoba: «Diumenge segur que tenim la millor entrada de la temporada, ens ajudaran (els seguidors) des del minut u». Això sí, Andreu ha demanat quelcom al públic: «No podem anar al camp pensant en allò que ha passat fins ara, hem d'anar amb la perspectiva positiva». A més, Andreu ha deixat clar que no serveix res que no sigui guanyar: «Tenim màxima il·lusió pel partit contra el Córdoba, les coses han de canviar per nosaltres. Tenim l'obligació de guanyar i posar terra de per mig».

 

El futur imminent del projecte grana, sobre la taula
El president nastiquer ha tractat el futur esportiu de l'equip de cara a la temporada 2018-2019, donant per aconseguida la permanència: «Tenim la base d'un equip sòlid per a la pròxima temporada. En principi haurem de fitxar menys jugadors i així podrem estar més tranquils en la primera volta». Andreu ha volgut mirar molt més enllà i ha deixat clar que «un cop resolta la qüestió econòmica, comença el camí cap a Primera. Mirem endavant amb il·lusió, algun dia hem de tornar a Primera Divisió. No sé el temps que tardarem però el camí a Primera ha començat».

 

El projecte esportiu estarà liderat per Nano: «Tant de bo es pugui quedar molts anys a Tarragona», fet que serà possible, segons Andreu, perquè «crec que acabarem (aquesta temporada) en una situació relativament tranquil·la. Mirem cap dalt, queden dotze partits i falten molts partits per jugar. Com més dalt quedem, millor».

 

El Nàstic ha ofert la renovació a Molina, Suzuki i Tejera
Sobre el projecte esportiu de la pròxima temporada, Andreu ha revelat que ja hi ha moviments en el despatx d'Emilio Viqueira, director esportiu: «La setmana passada es va oferir la renovació de contracte a Suzuki, Molina i Tejera. Durant el març o l'abril sabrem la seva resposta, sóc optimista i m'agradaria que seguissin a Tarragona». Ells tres són alguns dels jugadors que finalitzen vinculació amb l'equip. A hores d'ara, el club no ha presentat cap proposta per Jean Luc, Juan Muñiz i Matilla, els altres tres futbolistes que acaben contracte el pròxim 30 de juny.

 

Resposta a les crítiques d'Antoni Pinilla
Antoni Pinilla, exjugador i exdirector general grana, va criticar el passat dilluns al programa 'Localitat Grana' de TAC12 i Ràdio Ciutat de Tarragona la confecció de la plantilla i les anades i tornades del projecte esportiu que recau en la responsabilitat d'Emilio Viqueira, director esportiu. El gallec a Twitter i el tècnic Nano a la sala de premsa ja han deixat clara la seva postura. Avui ha estat el torn del president Andreu: «Són declaracions patètiques, el senyor Pinilla ha de tenir memòria. No és ni soci, és una decepció. Va ser director general en l'etapa més negra de la història del Nàstic. Ell i alguna persona més ha tingut sort perquè quan vam entrar al 2012 només teníem un objectiu: salvar el club i oblidar el passat. Una persona que va viure una situació tant negre a l'entitat ha de tenir més prudència. Tothom tenim dret a criticar però persones vinculades al Nàstic han d'anar amb cura».

 

Andreu considera que Pinilla «es va equivocar greument (amb les declaracions) i m'agradaria que rectifiqués, va atacar Emilio Viqueira, un director esportiu extraordinari que està fent molt bona feina, ha fet bones campanyes i tant de bo estigui molts anys amb nosaltres. M'agraden les crítiques constructives, la negativa no em convenç. Estem contents amb l'acord signat amb Promoesport». Per si no fos suficient, el màxim mandatari grana ha carregat contra la tasca de Pinilla com a comentarista dels partits de lliga a LaLiga123 TV: «Rebem cada setmana moltes queixes per les seves opinions negatives sobre el Nàstic, intentarem buscar alguna solució a això».

 

Preus dels carnets 2018-2019 i altres qüestions
El president nastiquer ha tractat altres temes com els preus dels abonaments de la pròxima temporada: «No apujarem el preu i si l'economia ens ho permet, mirarem d'abaixar els preus en algunes zones determinades del camp». Andreu ha explicat que «Sorigué va comprar accions del Nàstic i delega en mi com a president les seves accions en les reunions del Consell i la Junta General d'Accionistes», anunciant així la incorporació de l'actual patrocinador com a accionista grana. També ha deixat clar el malestar per la manca d'una instal·lació bàsica per a un equip professional: «Ens falta un camp d'entrenament, això ens perjudica. Al juliol o l'agost estarà arreglat». Per acabar, Andreu ha revelat que el club es planteja la creació d'un equip femení de cara al futur: «Ens agradaria i ho tirarem endavant en un futur, és un tema que hem tractat a la darrera reunió del Consell».