Joves de la Mediterrània aproparan la cultura dels seus països a centres educatius de Tarragona

Publicat dimarts 13 de Març de 2018 16:25
  • Tarragona Ràdio

Joves provinents d’escoles de diferents països de la Conca mediterrània visitaran aquesta primavera centres educatius de Tarragona amb l’objectiu d’apropar la seva cultura als escolars de la ciutat. L’estada arriba en el marc del Projecte Educatiu dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018. Són nois i noies d’escoles de diferents països implicats a la iniciativa DiaMéd (Diàlegs per la Mediterrània), promoguda pel Secretariat General de la Unió per la Mediterrània.

En concret, una quinzena de joves d’entre 15 i 18 anys, procedents de França, Marroc, Turquia, Palestina i Israel, entre d’altres, duran a terme presentacions a escoles i instituts de la ciutat de Tarragona i els municipis seus dels Jocs sobre la història, la cultura i les tradicions, així com sobre esportistes de renom dels seus països. Les xerrades, que es faran en anglès, francès i castellà, s’adrecen a alumnes de primària i secundària d’entre 8 i 16 anys. En els propers dies es concretaran les dates i els centres participants depenent de la disponibilitat de la comunitat educativa. Està previst que alguns dels joves participants siguin acollits per les famílies dels estudiants de Tarragona durant un dia.

L’activitat, que a Tarragona s’emmarca en el Projecte Educatiu dels Jocs Mediterranis, va néixer l’any passat a Barcelona i aquesta serà la primera vegada que arriba a les comarques tarragonines.

Des de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET) i el Secretariat General de la Unió per la Mediterrània es considera que aquesta activitat constituirà una gran oportunitat per promoure el diàleg intercultural, la coneixença mútua i la creació de sinergies entre els joves d’ambdues riberes de la Mediterrània.