Junts per Tarragona aposta per restaurar i recuperar la Quinta de Sant Rafael

Publicat dilluns 29 de Juny de 2020 11:13
  • Tarragona Ràdio

Junts per Tarragona demanat a l’Ajuntament que organitzi un reconeixement a la figura de l’enginyer forestal tarragoní, Rafael Puig i Valls, en el centenari de la seva mort. Pel grup municipal, es tracta d’una figura molt rellevant en l’àmbit paisatgístic modernista, no només en l'àmbit local, sinó que entre el seu llegat destaca la creació de la Festa de l’Arbre el 1899. Es recorda que és una celebració que segueix vigent i que reivindica la importància dels boscos i la biodiversitat, amb la plantació d’exemplars autòctons.

Entre el llegat de Puig i Valls a Tarragona, destaca el jardí romàntic de l’entorn del Pont del Diable, inspirat en els jardins anglesos de l’època. Per la consellera Cristina Guzman, Tarragona ha d’aprendre a valorar i reconèixer el talent local i els seus referents, i ell va ser un precursor de l’educació ambiental.

Junts per Tarragona demana que en l’any del centenari de la mort de Puig i Valls es reti un reconeixement en forma de cicle de conferències o exposició i que es restauri la Quinta de San Rafael, al Parc de la Ciutat, de la qual va ser instigador i el primer propietari, així com la redacció d’un pla d’usos d’aquest immoble modernista i catalogat.