Junts per Tarragona proposa crear més àrees d'esbarjo per a gossos

Publicat dilluns 09 de Desembre de 2019 12:19
  • Tarragona Ràdio

El grup municipal ha anunciat aquest dilluns una sèrie de propostes encaminades a millorar la convivència amb els animals de companyia. Una de les demandes principals és incrementar el nombre d’espais d’esbarjo per a animals de companyia. La consellera, Elvira Vidal, recorda que la ciutat només disposa d’un nombre insuficient de pipicans i no existeix cap àrea de gossos ni cap can-espai, zones que s’especifiquen en l’Ordenança Municipal sobre la protecció, la tinença i la venda d’animals; i que ja fa anys que funcionen a nombroses ciutats.

Des de Junts per Tarragona també s’assenyala la necessitat de crear el Carnet de Tinença Cívica i Responsable. D’altra banda, es reclama que tant els pipicans com les àrees per a gossos i els can-espais “tinguin un bon servei de neteja i manteniment; i disposin de senyalística i de mobiliari urbà com poden ser fonts adaptades per animals, papereres, bancs i dispensadors de bosses per a la recollida d’excrements”.

Pel que fa a la presència d’animals de companyia a les platges, Vidal reclama “ampliar el període en el qual els animals poden anar a qualsevol de les platges de la ciutat i habilitar zones delimitades per a l’esbarjo d’animals durant tot l’any en determinades platges, tal com també s’especifica en l’ordenança municipal”.