Autor: ACN

Autor: ACN

Jutjaran els pares d'un nadó intoxicat per cocaïna a Tarragona

Publicat dimarts 02 de Febrer de 2021 10:36
  • ACN (Roger Segura)

Una parella afronta 4 anys i 5 mesos de presó per la intoxicació per cocaïna de la seva filla de poc més de dos mesos i mig. Els fets van passar el 21 de novembre de 2018 al domicili familiar, situat als barris de Ponent de Tarragona. L'home i la dona eren consumidors habituals de substàncies estupefaents i, segons la fiscalia, el dia dels fets van "incomplir els seus deures legals d'assistència i cura inherents a la pàtria potestat". Així, apunta, van consumir cocaïna en presència de la menor, "col·locant-la en una situació de desprotecció que va portar-la a ingerir la droga", sense que consti com la ingesta es va arribar a produir. La dona i la menor van acabar a l'hospital Joan XXIII després que la pròpia mare truqués al telèfon 112.

El nadó va patir una intoxicació per cocaïna que va requerir d'una primera assistència facultativa consistent en observació hospitalària. A més, a l'haver estat exposada al consum de cocaïna durant el període fetal i després del naixement, la menor presentava un possible malestar residual de nerviosisme i una hipoacúsia bilateral mixta d'intensitat lleu-moderada a l'oïda dreta i moderada-severa a l'esquerra, segons detalla l'escrit d'acusació.


El ministeri públic acusa la parella d'un suposat delicte de lesions agreujades pel qual demana 4 anys de presó i 4 anys d'inhabilitació especial per a l'exercici del dret de la pàtria potestat. A més, sol·licita 5 mesos de presó per un delicte d'abandonament de menors. Tot plegat, amb l'agreujant de parentiu. També sol·licita que indemnitzin la seva pròpia filla amb 5.000 euros pels danys causats. El cas arribarà properament a judici als jutjats penals de Tarragona.