L'1-O i la condemna a la repressió policial, protagonistes d'un ple tens a l'Ajuntament de Tarragona

Publicat dilluns 09 de Octubre de 2017 12:39
  • Tarragona Ràdio

L’1-O protagonitza un ple tens a l’Ajuntament de Tarragona. La sessió ha servit per condemnar la repressió policial durant la jornada del referèndum amb l’aprovació de tres mocions diferents, cadascuna amb matisos. Una quarta, la del PSC, ha quedat rebutjada en rebre el vot contrari de tots els grups i l’abstenció de Josep Maria Prats. De fet, ha estat el primer ple amb un govern municipal en minoria, després de la marxa del regidor d’Units per Avançar, que s’ha desvinculat del pacte de ciutat.

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha criticat l’actitud de l’oposició tot recordant que el grup socialista ha votat a favor o s’ha abstingut en les altres mocions tot i no estar d’acord amb tots els punts. Ballesteros ha insistit en manifestar una condemna sense pal·liatius a les accions violentes conseqüència de la celebració del referèndum, i ha tornat a dir que va donar la cara en tot moment. L’alcalde afirma que està molt tranquil, que va actuar de manera responsable i complint la llei, i admet que no es mourà d’aquesta actitud pel bé de la convivència.

El portaveu de Ciutadans, Rubén Viñuales, ha manifestat que l’1-O va ser un fracàs per a tots. Ha rebutjat rotundament la violència i ha lamentat que es culpabilitzi els cossos policials de l’Estat, que han vingut, detalla, per donar compliment a una ordre judicial.

El portaveu d’ERC, Pau Ricomà, explica que s’ha passat una línia vermella, la de la violència. Insisteix que l’1-O n’hi va haver molta i que es va defensar poc la ciutadania.

Per part del PP, el regidor Josep Acero ha demanat respecte per la gent que no va anar a votar, que va ser majoria. Sosté que el seu grup defensarà la unitat d’Espanya i la Constitució fins el final.

El portaveu del PDECAT, Albert Abelló, manifesta que els fets del passat diumenge evidencien que el govern espanyol és perillós pel poble. Retreu a Ballesteros que la ciutadania el va trobar a faltar quan es van produir episodis de violència.

La regidora de la CUP Laia Estrada afirma que no oblidaran mai el que va passar l’1-O a la ciutat.

La portaveu d’ICV-EUiA, Arga Sentís, parla del repte de l’Ajuntament d’intentar enviar un missatge unitari de rebuig a la violència i per evitar que la crispació vagi a més.

El regidor d’Units per Avançar, Josep Maria Prats, explica que ell va ser coherent i que va fer un pas arran la violència viscuda a la ciutat. Diu que cal dialogar perquè no hi hagi una escalada de la crispació.

La regidora no adscrita Beatriz Pérez afirma que l’1-O va ser un dia molt trist i condemna tots els actes de violència que hi va haver.