La Baixada del Pajaritu, cita esbojarrada del carnaval tarragoní

Publicat dimecres 07 de Febrer de 2018 11:57
  • Miguel González

Les andròmines tornaran a omplir, aquest dissabte, la Plaça del Rei i els voltants en la tretzena edició de la Baixada del Pajaritu.

L’Associació d’Amics de la Colla Jove torna a encarregar-se'n de la cita festiva, per segon any consecutiu, després que l'any passat n'agafés les regnes. Fins aleshores, la Colla Pajaritu i la Pipel Entertainment, l'havien organitzat durant més de deu anys.

El format serà similar al de l'any anterior, impulsant el caire reivindicatiu i esbojarrat de la festa.

A dos quarts del matí, les andròmines arribaran a la plaça del Rei. La desfilada començarà a les 11 i transcorrerà per la Baixada Peixateria i el carrer Cós del Bou. La tornada a la plaça del Rei canvia enguany, i es farà per la baixada Misericòrdia i el carrer Cuirateries. Amenitzaran la baixada els comentaris d’en Tonet i el Sr. Martí, dos avis interpretats per Jorge Pérez, de la companyia de teatre (H)istrionis i Toni Garcia, d'Arteliats.

Un jurat atorgarà premis a la millor andròmina satírica i crítica, al disseny més valorat, a la patacada més grossa o a la baixada més desastrosa.

Els participants s'hi poden inscriure fins aquest dijous 8 de febrer. A dos quarts d'una hi haurà Vermut Carnavalesc amb música i a la una es farà una festa per la canalla.

amb animació infantil i pluja de confeti.

Aquest dissabte a la nit, la Colla Jove de Tarragona també organitza una Revetlla de Carnaval al Cós del Bou, amb la música de Mr Pin Up i Pd Peting.