La Biblioteca acull l'obra 'La Plaça del Diamant' dins la commemoració dels 81 anys del final de la Guerra Civil

Publicat dilluns 20 de Gener de 2020 13:09
  • Guerra Civil
  • Jan Magarolas Guinovart

Aquest dimarts la Biblioteca Pública acollirà dues sessions de representació de La plaça del Diamant, de Mercè rodoreda, a càrrec del col·lectiu Teatre TeclaSmit. Aquests actes són en el marc de la commemoració dels 81 anys del final de la Guerra Civil a Tarragona.

El passat 15 de gener va ser l’aniversari de l’entrada de les tropes franquistes a la ciutat, i per això l’Arxiu Municipal ha preparat una trentena d’actes per recordar-ho. El responsable de l’Arxiu, Jordi Piqué, explicava a Tarragona Ràdio que la intenció d’aquesta commemoració anual és «conèixer, reflexionar i divulgar els períodes» més recents de la història local.

El programa d’actes s’allargarà fins el 28 de març amb diverses exposicions, presentacions de llibres, conferències i visites guiades. En destaca una xerrada sobre Neus Català, l’11 de febrer, Xavier López i Carme Martí; i la presentació de dos llibres: “La dictadura de pedra”, de Queralt Solé, i “Avi, et trauré d’aquí!”, de Joan Pinyol.

Jordi Piqué celebra que, enguany, l’Ajuntament de Tarragona hagi creat una comissió de programes per la memòria que s’encarregarà d’aquesta commemoració i hi aporti 15.000 euros. Assegura que «li atorgarà pes institucional» a la celebració.