La Biblioteca Montserrat Abelló de l'Institut Martí Franquès ja és una realitat

Publicat dimecres 04 de Desembre de 2019 19:47
  • Joan Mercadé

La Biblioteca de l’Institut Martí Franquès ja es coneix amb el nom de Biblioteca Montserrat Abelló després que el centre organitzes l’acte d’inauguració aquest dimecres a la tarda. Amb la sala gairebé plena, hi han intervingut familiars i amics de l’escriptora, així com professors de l’institut.

La relació de la Montserrat Abelló i el Martí Franquès ha estat molt lligada des de l’any 2005. A partir d’allà, la poetessa ha tingut una vinculació especial amb el centre. Tot va començar amb un Treball de Recerca que va fer una estudiant sobre la carrera de l’escriptora. El director del Martí Franqués, Jordi Satorra, ha afirmat que aquest ha de ser el primer pas per dignificar la seva figura.

En l’acte hi era present la filla de Montserrat Abelló, Mireia Bofill i Abelló. Estava emocionada per la distinció que li han donat a la seva mare i ha destacat la importància que tenia Tarragona en ella.

A la inauguració s'han llegit alguns dels seus poemes, s'han cantat alguns dels seus versos i s'ha exaltar la figura de Montserrat Abelló com a traductora amb la lectura de textos que ella mateixa va traduir. Al cap i a la fi, un acte de tota la ciutat que no només es tanca a l’Institut Martí Franquès.