La celebració de casaments es reprèn a Tarragona, sense presses

Publicat dilluns 01 de Juny de 2020 10:43
  • ACN

La celebració de casaments a Tarragona es reprèn tímidament, sense presses. Molts nuvis encara no tenen clar si els compensa casar-se en plena desescalada. Se’n comencen a celebrar amb comptagotes. Són cerimònies civils. De religioses no n’hi ha previstes a curt termini, segons l’Arquebisbat. La majoria de parelles renuncien a la data prevista i posposen a l'any vinent. El sector de bodes i banquets de Catalunya estima que pot perdre unes 7.000 noces en tota una temporada de negoci. Retreu que la incertesa i poca concreció que transmeten els governs aboca els nuvis al dilema d’assumir una boda supeditada a restriccions o anar sobre segur al 2021. Altres opten per cancel·lar per motius econòmics o pèrdua d’algun familiar durant la covid-19.

Tarragona, Reus, Cambrils o Montblanc ja tenen programades cerimònies civils des d’aquests dies i al llarg d’aquest mes de juny. Els casaments religiosos -amb la catedral, el claustre i l’ermita de Loreto com a llocs preferits a Tarragona ciutat- es fan esperar més.
La recentment creada Associació d’Empreses de Gestió d’Esdeveniments i Casaments de Catalunya (Aegecat) critica que les bodes es posin al mateix sac que els grans concerts o discoteques. Santi Carda és un dels portaveus de l’Aegecat. A partir de la fase 3 es permetran 400 convidats en recintes exteriors -en fase 2 són un centenar de comensals-, si bé mantenint distàncies i amb mascareta.