La circulació de vehicles a la ciutat queda limitada a 30 quilòmetres per hora

Publicat divendres 22 de Maig de 2020 12:39
  • Tarragona Ràdio

El ple de l'ajuntament de Tarragona ho ha aprovat aquest divendres tot i el 'no' de la CUP i l'abstenció del PP. A més, s'ha acordat que es podran establir altres velocitats inferiors en zones veïnals o excepcionalment superiors en carrers troncals, que connecten barris o circumval·len el casc urbà.

El govern municipal considera que és moment d’alliberar voreres, perquè els vianants les necessiten més que mai, i és moment de promoure les bicicletes i els patins, perquè són els mitjans de transport més nets i segurs davant del Covid19.

Les voreres són únicament pels vianants, i per tant queden alliberades de bicicletes i patins elèctrics conduïts per persones majors de 16 anys. Aquests hauran de conduir per carril bici, calçada en carrers de 30km/h, àrees de prioritat invertida i àrees de vianants. En aquest darrer cas no poden superar els 6 km/h ni poden aproximar-se a 1,5 metres d’altres vianants ni de la façana. Al carril bici i a la calçada s’estableix per aquests vehicles una velocitat màxima de 25 km/h.