La ciutat de Barcelona arribaria als 600 morts per coronavirus amb la mobilitat actual

Publicat dilluns 23 de Març de 2020 15:23
  • Tarragona Ràdio

La ciutat de Barcelona arribaria als gairebé 600 morts per coronavirus en menys de dues setmanes.

Si es mantenen les restriccions actuals de mobilitat, que són d’un 40-45% a dia d’avui, Barcelona registrarà un creixement de defuncions per coronavirus que el 3 d’abril podria arribar a prop de 600. Aquestes xifres corresponen a l’estimació resultant del model matemàtic dissenyat per investigadors de la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat de Saragossa i en el que fa setmanes que hi treballen. L’objectiu d’aquest model és fer prediccions per per preveure l’avenç de la malaltia. Això permet avaluar l’impacte esperat de cadascuna de les mesures de contenció possibles i així proporcionar informació fiable per a què es puguin prendre decisions informades a l’hora de decretar noves mesures que busquin evitar el col·lapse sanitari.

Aquesta nova predicció, calculada a partir d’una petició del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, s’ha fet tenint en compte l’estadística dels casos reportats, el percentatge d’aquells que requeriran assistència en Unitats de Cures Intensives i l’estadística de mortalitat d’aquests casos més greus.

Els resultats que s’han obtingut reforcen el missatge que els investigadors i investigadores fa dies que estan intentant difondre, i que passa pel confinament total de la població, exceptuant aquells serveis més essencials.