La ciutat de Tarragona no renunciarà als trens de llarga distància ni als d'altes prestacions

Publicat divendres 09 de Març de 2018 12:18
  • Laura Casas

El territori treballa en una resposta unitària i de consens per corregir les deficiències ferroviàries. Tarragona defensa que els trens d’altes prestacions puguin arribar a l’estació de la ciutat i que tiri endavant el projecte de tercer fil com a solució provisional a la sortida de mercaderies. La definitiva ha de passar per la recuperació de la línia Reus-Roda.

Ho ha exposat el grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tarragona, que espera que les converses avancin i que abans de l’estiu es pugui presentar a Foment una proposta concreta per posar fi a la desinversió en matèria ferroviària.

La portaveu socialista, Begoña Floria, ha explicat que les demandes de la ciutat són moltes i complexes, ha admès. En aquest sentit, ha avançat que no poden donar suport a la moció d’ERC en relació als trens de llarga distància. Floria diu que aprovar-la seria tirar la tovallola i donar per perduts aquests serveis d’Euromed i Talgo. Demana als republicans que la retirin.

El regidor d’Urbanisme, Josep Maria Milà, ha detallat que Tarragona reclamarà que els trens d’altes prestacions i AVE puguin fer parada a l’estació de la ciutat. Per fer-ho possible, aposten pr situar un bypass a la zona de la Pobla de Montornès i que arribi fins a La Mora, per connectar amb la línia convencional. Milà té clar que el més important és millorar les comunicacions amb Barcelona sense renunciar a solucions que en el seu dia van tenir Girona, Lleida o Saragossa.

La taula tècnica està formada per Tarragona, Reus, els principals municipis de la zona, la Diputació i la Generalitat.