La colla del passeig Torroja celebra 10 anys presentant la restauració dels gegants vells i un homenatge a Anna Mula

Publicat dijous 08 de Agost de 2019 18:49
  • Miguel González

La Colla del Passeig Torroja presenta la restauració dels gegants vells per celebrar el seu desè aniversari.
Serà en un acte aquest dissabte a la tarda al pla de la Seu en el marc de la VI Trobada de Gegants i Nanos que també impulsa el Club Maginet i que preveu aplegar un miler de persones.
A dos quarts de cinc de la tarda, els gegants participants, més d’un centenar,  faran la plantada davant la Catedral i es presentarà la restauració dels elements vells del Passeig Torroja. Les tasques les ha dut a terme el jove restaurador lleidatà Pol Olivés. Tot i que mantenen la seva essència, els gegants vells han patit una renovació integral que afecta cara, cos i mans.
Ho ha explicat a Tarragona Ràdio un dels membres de la colla, Aaron Sentís.
A la cercavila de celebració hi participaran més de quaranta colles geganteres provinents de la ciutat, Catalunya i Navarra. També tornaran a la Ciutat els gegants de Ca L’Agapito, que des de fa tres dècades dormen a les Fonts del Vallès, a Terrassa.
Les acompanyarà la Banda Vermuts del Camp encapçalada pel tarragoní Raul Cid.
Després que les colles entrin a la Plaça Corsini, es retrà un sentit homenatge a l'activista cultural Anna Mula, que va ser presidenta del Club Maginet i que va morir al novembre del 2018. Des de la pròpia entitat recorden que Mula va ser una de les impulsores de la trobada i va esdevenir ànima del Club.