La colla Jove Xiquets de Tarragona carrega el 3de9 amb folre i l'agulla per Santa Tecla

Publicat divendres 23 de Setembre de 2016 18:37
  • Xiquets de Tarragona
  • Xiquets del Serrallo
  • Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau
  • Colla Jove
  • Diaricasteller
  • Gerard Recasens

La diada castellera de Santa Tecla ha deixat premis i càstigs a les colles de la ciutat. La Jove és la màxima beneficiada de la cita, després que hagin coronat, per primera vegada a la seva història, el 3 de 9 amb folre i l'agulla. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau també surten reforçats de plaça amb una nova clàssica de vuit tot i les baixes. La nota negativa se l'enduen els Xiquets de Tarragona. Una mala caiguda de 3de9f els ha truncat tots els plans del dia. Els Xiquets del Serrallo s'han vist perjudicats pels seus problemes amb la canalla i han hagut de desmuntar dos dels seus reptes, 5de7 i 5de7a, i descartar la resta.
 
La data del 23 de setembre de 2016 no l'oblidarà mai la Jove de Tarragona, que ha tornat a superar el llistó del 5 de 9 amb folre. Justament aquest castell, el seu buc insígnia, ha tornat a ser el castell de sortida dels de la camisa lila per tercera ocasió enguany, bona mostra de la confiança que tenen a aquest castell extraordinari. A la segona ronda han afrontat el majúscul repte del 3 de 9 amb folre i l'agulla. La Jove hi ha anat de cara i, com diumenge, hem vist un tres ràpid. Tant, que tot i haver accelerat el pilar respecte diumenge passat, l'enxaneta ha hagut d'esperar uns segons per coronar-lo. Fet el pas i salvat un dels moments crítics, la Jove s'ha anat creient el castell i la descarregada del tres ha estat ràpida. El pilar estava clavat, però se l'ha endut el nervi de l'enxaneta, que l'ha estirat enrere. Els de la camisa lila han tancat la seva actuació amb un nou 9de8, amb una execució de postal.
 

 

Càstig dur per als Xiquets de Tarragona. Quan semblava que diumenge podia significar un punt d'inflexió en la trajectòria de la colla, els matalassers han tornat a topar amb els nou pisos. Avui, un intent de 3 de 9 amb folre a la primera ronda ha marcat tota la diada. Molt tancat dels pisos superiors i amb la dificultat dels més petits per col·locar-se, el castell s'ha trencat de dalt. La caiguda els ha obligat a apostar per castells de tràmit, els dos bàsics de vuit. Un dia de la patrona amarg per als matalassers, que han marxat de plaça amb el cap cot. 

 

 

A Sant Pere i Sant Pau la valoració de la cita d'avui és molt positiva. Els del barri cooperativista s'havien trobat amb obstacles considerables en forma de lesions, però han demostrat fons d'armari aplicant canvis i assolint, malgrat això, els seus castells límit. Un 2 de 7 immòbil ha obert la seva actuació, que ha donat pas a un 3 de 8 de postal, que com a molt s'ha tancat lleument per dalt. L'únic problema ha aparegut a la tercera ronda: amb tot el 4 de 8 a lloc, l'enxaneta no s'ha vist en cor de passar i ha desmuntat el castell. Però tot plegat no ha passat de l'anècdota. Els de la camisa verda hi han tornat, ensenyant un quatre de vuit maco que ha resolt la seva diada.

 

Els Xiquets del Serrallo marxen a casa amb la decepció de no haver pogut fer cap dels quatre castells amb què arribaven a la plaça de la Font. El 5 de 7 inicial l'han desmuntat per una indecisió dels més petits. Els problemes s'han repetit a la segona ronda, quan s'han vist obligats a desmuntar el 5 de 7 amb l'agulla pels mateixos motius. Per reconduir la cita han renunciat a aquests castells i al 2 de 7 i el pilar de 6, que duien entre els plans. Els serrallencs han sumat sense problemes el 3 de 7 amb l'agulla i el 3 de 7.