La Comissió Europea revisarà les directives sobre accidents i emissions industrials arran del cas d’IQOXE

Publicat dilluns 22 de Febrer de 2021 11:50
  • Tarragona Ràdio
  • IQOXE
  • Tarragona

La Comissió Europea ha anunciat que valorarà les causes de l’accident de gener del 2020 a l’empresa IQOXE una vegada el govern espanyol li hagi traslladat el resultat de les seves investigacions. Al mateix temps, ho tindrà en compte a l’hora d’establir possibles millores en la directiva Seveso III sobre prevenció d’accidents industrials greus. Així mateix, la Comissió Europea també contemplarà el cas d’IQOXE quan es porti a terme la propera revisió de la directiva sobre emissions industrials i serveis d’inspecció.

L’eurodiputat d’ERC Jordi Solé i la diputada electa al Parlament Raquel Sans van portar a la Comissió les dues iniciatives a conseqüència del greu accident a la química de Tarragona i de la preocupació social entre la població pel control ambiental del complex petroquímic. El partit demanava una ampliació dels controls ambientals i l’actualització de la directiva sobre riscos en indústries químiques.

L’eurodiputat ha explicat a l’espai Mirada Directa Europa que es probable que s’hagin d’actualitzar els protocols industrials per evitar possibles accidents en un futur.

Raquel Sans, que ha format part de la comissió creada al Parlament arran de l’accident de Tarragona, vol visualitzar que les normatives europees existents se centren en les indústries químiques de manera unitària, i caldria donar cobertura normativa a casos com el del complex de Tarragona, on s’apleguen tot un conjunt d’indústries.