La complicada temporada fa més pinya en les quatre colles castelleres de Tarragona

Publicat dilluns 29 de Juny de 2020 12:56
  • Joan Mercadé

Les colles castelleres de Tarragona coincideixen en dir que la complicada situació dels castells ha permès fer més pinya que mai. Tot i no poder fer castells, els integrants de les quatre colles de Tarragona han aprofitat per fer més grup i engrandir el sentiment familiar que hi ha dins de les colles. 

Tot i això, veuen llunyana la tornada a la pràctica de fer castells. Els quatre caps de colla han coincidit a dir que la tornada serà molt difícil donada la situació de la pandèmia. Garantir les mesures de seguretat com guardar la distància i l’ús de la mascareta són incompatibles amb la pràctica dels castells.

L’esdeveniment més incert és el Concurs de Castells. La idea és que es porti a terme prenent les mesures sanitàries indicades. Una d’elles és limitar l’aforament de castellers i castelleres, una idea que no comparteix el cap de colla de la Jove de Tarragona, Gorka Beltran. Ell diu que els castells s’han de fer amb tots els castellers i castelleres de la colla.

Des de la colla Xiquets de Tarragona tampoc estan convençuts de què fer el concurs sigui la millor opció. Pel cap de colla, Alfred González, el fet de no poder assajar fa complicat poder fer castells.

Pels Xiquets del Serrallo era una temporada important per poder fer més gran la seva llegenda als pilars caminant, arribant als 25 anys consecutius. Aquesta fita haurà d’esperar, però el cap de colla dels Xiquets del Serrallo, Nil Martínez, pensa que la pandèmia ha fet més forta la colla.

L’altra colla de la ciutat, la de Sant Pere i Sant Pau, pensa que la parada obliga les colles a reinventar-se. El col·lectiu més damnificat per l’aturada ha estat la canalla, que creix i no pot continuar amb la pràctica. Per això, el cap de colla de Sant Pere i Sant Pau, David Lobo, ha pensat que si es poden fer casals o colònies, també es pot fer un assaig de la canalla. 

Davant la incertesa que aflora al món casteller, les quatre colles coincideixen que és difícil fer quelcom aquesta temporada per la falta d’assajos i de diades. Tanmateix, les colles s’han unit més que mai per fer front a aquests temps tan difícils pel món casteller.