La comunitat xinesa a Tarragona afronta amb 'tranquil·litat' però amb 'atenció' l’evolució del Coronavirus

Publicat dilluns 27 de Gener de 2020 19:27
  • Miguel González
  • coronavirus

Salut diu que el risc de detectar casos de coronavirus a la demarcació és baix però no improbable. Aquest dilluns, l'Organització Mundial de la Salut ha elevat el nivell d’amenaça del virus de moderat a alt. Des del Departament de Salut asseguren que Catalunya està preparada per si n’arriba algun cas procedent del territori afectat.
Aquesta nova variant del virus, detectada originàriament a la ciutat de Wuhan, al centre de la Xina, pot produir malalties diverses a les persones, que inclouen des d’un refredat comú fins a la síndrome respiratòria aguda greu.

El coronavirus detectat recentment afecta més d’una desena de països. A la Unió Europea només França n'ha detectat 3 casos confirmats i a nivell mundial ha provocat més de 80 morts. El subdirector regional de l’agència de Salut Pública a Tarragona i Terres de l’Ebre, Conrad Casas, ha explicat a Tarragona Ràdio que la mobilitat de la societat actual fa que no es pugui descartar que la situació epidèmica de la Xina s'acabi traslladant al territori, tenint en compte que es tracta d’una malaltia extremadament contagiosa. Creu però, que el risc en general és baix.

Per la seva banda, la comunitat xinesa de Tarragona afronta amb tranquil·litat però amb atenció l’evolució del Coronavirus. La portaveu de l'Associació d'Estudiants i Investigadors Xinesos de Tarragona, Luna Huang Shan, ha explicat a Tarragona Ràdio que se senten segurs perquè la gran majoria d’alumnes no procedeixen de la zona originària del virus. Confien, diu, amb el control sanitari que exerceixen els governs xinès i espanyol.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha consensuat aquest dilluns el protocol d'actuació davant de casos sospitosos del nou coronavirus després de la reunió del Comitè d'Anàlisi i Seguiment de Malalties Transmissibles Emergents d'Alt Risc.