La Confraria de Pescadors de Tarragona rebrà un ajut per a la recollida de deixalles marines

Publicat dimecres 08 de Juliol de 2020 09:47
  • Pescadors
  • Pesca
  • Raquel Fabregat

La Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Tarragona rebrà un ajut per a la recollida de residus marins. Es tracta d’una ajuda d’1 milió d’euros que atorga el Departament d’Agricultura amb el cofinançament del Fons Europeu Marítim de la Pesca (FEMP) i la Generalitat de Catalunya a 4 Federacions de Confraries de Pescadors catalanes.

Entre aquestes confraries es troba la tarragonina, que rebrà gairebé 300.000€. La intenció és establir un sistema de recollida de deixalles marines per reduir l’impacte negatiu als ecosistemes i la biodiversitat marina, amb la participació del sector pesquer català.

No només es pretén l’enretirada activa de residus i recuperació del medi marí, sinó que es vol impulsar actuacions de divulgació i millorar el coneixement i la conscienciació de la ciutadania per poder actuar sobre el seu origen.

Cada vegada hi ha més evidències dels impactes negatius que les deixalles tenen sobre la biodiversitat i ecosistemes marins. Diversos estudis indiquen que prop del 80% de la contaminació marina està formada per plàstics i es conseqüència d’activitats humanes. Aquesta problemàtica es pot associar a pèrdues econòmiques directes o indirectes, a més de la degradació dels espais marins.