La consellera de Salut diu que aquest dijous es començaran a fer testos ràpids

Publicat dimecres 01 de Abril de 2020 14:46
  • ACN

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha indicat que pot ser que dijous ja es puguin començar a utilitzar els testos ràpids que el Govern va comprar. En van arribar finalment 25.000, que s'estan avaluant. "Els adequarem i els posarem a disposició dels centres sanitaris molt properament, pot ser que demà ja comencem a utilitzar-los", ha dit Vergés, que ha constatat que no ha arribat ni una sola prova d'aquest tipus per part del govern espanyol, tot i els anuncis. Pel que fa a les dades de morts per coronavirus, ha avançat que signarà una ordre per poder recollir les dades provinents de les funeràries i poder-les donar a la ciutadania.
Vergés ha assegurat, d'altra banda, que el criteri clínic sempre preval i avisa que aquesta qüestió no admet simplificacions.

Pel que fa a l'activitat policial de les últimes 24 hores, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha explicat que s'han registrat vuit detencions i s'han detingut 8.127 persones. També s'han identificat 7.979 persones i 8.470 vehicles. Hi ha hagut dues actuacions a requeriment sanitari o judicial, s'ha tancat un establiment i se n'han denunciat cinc més. Així mateix, ha recordat que hi haurà un patrullatge especial dels Mossos d'Esquadra als equipaments més bàsics.

Crítiques a Moncloa

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha criticat les mesures de la Moncloa contra el coronavirus: "Arriben tard i són insuficients", ha lamentat durant la roda de premsa telemàtica d'aquest dimecres al migdia. La consellera de Presidència ha opinat que la majoria de decisions de l'executiu de Pedro Sánchez comporten l'endeutament de famílies i del teixit productiu