La Coordinadora de Colles elaborarà un protocol per estudiar els contagis en el món casteller

Publicat dimecres 07 de Abril de 2021 11:36
  • Tarragona Ràdio
  • castells
  • ACN
  • Coordinadora de Colles

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) espera enllestir d'aquí un màxim de quinze dies el protocol per fer un estudi sobre els contagis en el si de l'activitat castellera. El document el presentaran al Procicat per tal que el validi, però ja hi ha hagut reunions de treball entre l'entitat, Cultura, Interior i la URV, que s'encarregarà de la vessant científica.

La investigació serà una prova pilot amb uns 450 castellers de diferents colles que faran un assaig cada setmana d'una hora i durant sis setmanes amb totes les mesures de seguretat. La Coordinadora vol saber si aquests assajos suposen un risc de contagi superior al de l'activitat quotidiana.

El president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Pau Camproví, ha explicat que, tot i la situació complicada que es viu per la pandèmia sanitària, els castellers tiraran endavant.

L’anunci d’aquest estudi s’ha fet durant la presentació de la nova web castellera i la signatura del nou conveni de col·laboració entre la Coordinadora i Repsol.

La nova web ajudarà a acostar-se a les colles castelleres i aportarà una informació renovada. A més, gràcies al sistema d’intranet, les colles podran accedir a documentació de gestió organitzativa i facilitar els tràmits administratius en general.

La pàgina permetrà als aficionats conèixer més a fons les particularitats del món casteller i conèixer de primera mà totes les notícies i la informació.