La Crida encén la metxa de Santa Tecla

Publicat divendres 14 de Setembre de 2018 09:00
  • Miguel González

El primer "Visca Santa Tecla!" oficial d'enguany s'escoltarà aquest divendres després de La Crida per donar el tret de sortida a nou dies de festa a Tarragona. Després d'uns dies en els que ja s'han viscut diversos actes previs, les activitats del programa de Santa Tecla continuen discorrent fins dilluns 24 de setembre. El programa inclou prop de 500 actes i una important descentralització. El tècnic de festes de l’Ajuntament, Xavier González, explica que hi ha actes més tradicionals que han de continuar a la part alta.
Un any més, La Crida serà retransmesa en directe per Tarragona Ràdio. Començarà divendres a les 7 de la tarda des de la rotonda i la sala d'actes de l'Ajuntament de Tarragona.
L'acte servirà per retre homenatge al perpetuador de la festa, una figura que enguany recau en la figura del serrallenc Pitu mosquits. Josep Ramon Tules va néixer al carrer Espinach del Serrallo. Va estudiar a l’Escola d’Orientació Marítima i Pesquera i es va treure el títol de mecànic naval a la Casa del Mar i a la Laboral. Durant 54 anys s’ha dedicat a la professió de pescador i mecànic naval d’embarcacions pesqueres. Des que era un nen ha estat implicat a les celebracions de Santa Tecla. És membre fundador dels Xiquets del Serrallo i, 30 anys després, encara hi està compromès.
El Perpetuador de les Festes de 2018, Pitu Mosquits, ha explicat a la Ràdio de les Festes que se sent orgullós de rebre el reconeixement i assegura sentir-se preparat per afrontar la Crida i seguir participant de Santa Tecla.
També se'ls donarà el reconeixement que els pertoca als teclers d’honor, abans que s'encengui la metxa de la primera Tronada i després que s'escolti el Toc d’obertura de la Cobla de Ministrers del Consell Municipal.
El primer Visca Santa Tecla donarà pas a nou dies de festa on la gastronomia, la música, la solidaritat i les tradicions en seran les protagonisttes.