La crisi del coronavirus dispara l'atur a Tarragona, que lidera la destrucció d'ocupació a Catalunya

Publicat dijous 02 de Abril de 2020 09:46
  • Laura Casas
  • Atur
  • coronavirus
  • Tarragona Ràdio

La crisi del coronavirus ha fet disparat les dades de l’atur, com d’altra banda era d’esperar. A la demarcació de Tarragona ha pujat un 6% al març, o el que és el mateix, en 2.947 persones. És la demarcació catalana on l’atur s’ha enfilat més, seguida per Barcelona, amb un 5,8%. Lleida i Girona no han arribat a un 4%. Segons les dades publicades aquest dijous pel Ministeri de Treball, a les nostres comarques ara hi ha 51.513 persones sense feina apuntades a les llistes del SOC.

Pel que fa als sectors, tots han patit els efectes d’aquesta crisi sanitària i econòmica. Especialment els serveis, amb més de 2.000 persones a Tarragona que s’han quedat sense feina. A la construcció s’ha superat el mig miler de nous aturats, la indústria en registra 307 i una quarantena l’agricultura.

El ministre de Transports, José Luis Ábalos, ha atribuït l'augment de l'atur registrat al mes de març a l'impacte de l'estat d'alarma sobre els treballadors temporals. En una entrevista a RNE, Ábalos ha afirmat que aquest augment de l'atur "era d'esperar" fruit de les mesures de confinament. 

I és que el conjunt d’Espanya ha registrat la dada més alta d’aturats en un mes de març en 60 anys, amb més de 302.000 persones a l'Estat que s’han quedat sense feina.