La CUP demana que es retiri el títol de Fill Adoptiu de Tarragona a l'Arquebisbe

Publicat dilluns 11 de Febrer de 2019 12:09
  • Tarragona Ràdio

La CUP demana que es retiri el títol de «Fill adoptiu de la ciutat» a l’Arquebisbe de Tarragona. Ha registrat aquest dilluns amb caràcter d’urgència una moció pel Ple del proper divendres en aquest sentit. La proposta ve motivada per les declaracions que va fer l’arquebisbe la setmana passada respecte els abusos a menors per part de mossens de les comarques tarragonines.

Recorda la CUP que l’any 2011 li va ser atorgat a Pujol el títol de «Fill adoptiu de la ciutat» per unanimitat de tots els grups municipals representats al Ple de l'Ajuntament de Tarragona. L’exercici del seu càrrec, afirma la CUP, s’ha destacat per “promoure el pensament de l’Opus Dei, institució de la que és membre des de 1961” o per iniciatives com “la beatificació de persones que van morir durant la Guerra Civil espanyola, deixant de banda els represaliats pel bàndol feixista”.

La CUP considera que les actituds i discursos de Jaume Pujol com a Arquebisbe de Tarragona “atempten directament contra els Drets Humans i la dignitat d'importants sectors de la societat, el que el converteix en una persona indigna en la societat actual”.