La CUP presentarà mocions als ajuntaments tarragonins perquè es depurin responsabilitats per l'accident a IQOXE

Publicat dijous 23 de Gener de 2020 13:14
  • Cristina Serrano

Els grups municipals de la CUP al Camp de Tarragona presentaran als seus respectius ajuntaments mocions després de l’accident d’IQOXE. Les mocions recullen acords amb relació a la depuració de responsabilitats penals a l’empresa, una millora de protocols, la necessitat de realitzar un estudi independent de la qualitat de l’aire o realitzar una diagnosi exhaustiu sobre els riscos que té la indústria petroquímica per la població.

En el proper plenari de l’ajuntament de Tarragona, es debatran aquestes qüestions, ja que com ha dit la portaveu de la CUP, Laia Estrada, ells volen anar més enllà i saber de més a prop les condicions de les empreses petroquímiques.

Des de la CUP critiquen que l’únic que s’ha fet des de l’accident és demanar que el control es torni a exercir des del territori. Per altra banda, ells demanen millorar els canals de comunicació per tal que es garanteixi una bona informació als ciutadans en aquests casos tan excepcionals.

Per tot això, l’ajuntament de Tarragona es personarà com a acusació particular, però des de la CUP volen que la Generalitat també ho faci. Si en un període de deu dies no es persona, els anticapitalistes han anunciat que ho faran ells mateixos, i també el grup municipal SOM poble de la Canonja.

Estrada ha recordat que en els darrers vuit mesos hi ha hagut 4 accidents greus, i que per aquest motiu és d’urgència incrementar controls ambientals. Proposen endurir la legislació pel que fa a les mesures de seguretat i les condicions laborals en el sector químic.