La CUP proposa destinar prop de 4 milions d’euros per a habitatge de lloguer social

Publicat dilluns 02 de Desembre de 2019 11:55
  • Tarragona Ràdio

Els darrers pressupostos del govern de Ballesteros ja preveien una partida d’inversions per al 2019 destinada a “adquisició d’habitatge social”. Aquesta ascendia a 2.805.016,66 euros i, com molts altres projectes no s’ha arribat a executar. Per aquest motiu la CUP de Tarragona reclama a Ricomà, en el marc de les negociacions dels pressupostos per al 2020, que recuperi aquesta partida.

Segons informen en un comunicat, en el darrer consell d’administració d’SMHAUSA, el passat dijous 28 de novembre, es va evidenciar que el govern d’ERC i ECP es feien seu el projecte de l’anterior govern, el qual se centrava en la construcció d’obra nova a dues finques propietat de l’Ajuntament. La CUP va acabar votant favorablement amb la condició que es garantís que, a diferència del que ha acabat esdevenint la promoció de l’antiga caserna de la guàrdia civil a López Peláez, els habitatges es destinessin a lloguer social o, si això no és possible, amb un preu de lloguer just que contribueixi a revertir-ne la bombolla existent.

Tanmateix, la formació anticapitalista sempre ha apostat per la rehabilitació d’habitatges buits, en comptes de fer obra nova. El motiu no és altre que revertir la degradació que comporta que a diferents zones de la ciutat s’acumulin pisos permanentment desocupats.

És per això que emplacen a l’equip de Ricomà a “com a mínim, destinar una partida d’1M€ en concepte d’ajudes a la rehabilitació per a aquells immobles que posteriorment es destinin a lloguer social”.