La CUP reactiva els moviments perquè els treballadors participin als consells de les empreses municipals

Publicat dilluns 20 de Gener de 2020 10:44
  • Laura Casas

La CUP reactiva els moviments per aconseguir que els treballadors puguin participar als consells d'administració de les empreses municipals. La formació anticapitalista inclourà aquest punt als diferents consells d’aquest mes. Des de la CUP denuncien que el govern de Ballesteros els va enganyar al 2016 sobre el contingut d’un informe jurídic en què s’assegurava que no es podia garantir la participació efectiva dels treballadors. Ho ha explicat la portaveu cupaire, Laia Estrada. 

Ara han tingut accés a aquest informe i es contempla una possibilitat per poder aplicar la mesura: que el col·lectiu tingui veu i també vot en les reunions del consell d’administració. La consellera de la CUP Eva Miguel ha explicat que aposten per aquesta fórmula, sense ampliar el nombre de cadires.

Des de la CUP recorden que ERC, i altres formacions com Ciutadans, van defensar en el passat mandat que es fes efectiva la participació dels treballadors als consells de les empreses municipals. És per això que ara esperen una resposta «coherent» dels republicans.