La decisió del Suprem de fer pagar l'impost de les hipoteques als clients indigna la PAH

Publicat dimecres 07 de Novembre de 2018 11:28
  • Tere Ortega
  • PAH

La decisió del Suprem de fer pagar els clients l'impost de les hipoteques ha generat queixes, també a Tarragona, tot i que alguns sectors alerten de l’efecte en cadena que hauria comportat que ho haguessin assumit els bancs.

La notària, Maria Sáez de Santamaria, ha explicat a Tarragona Ràdio que si l’Alt Tribunal hagués determinat que l’impost l’havien de pagar les entitats bancàries, això hauria provocat un increment dels tipus d’interès i de les comissions d’obertura. Són mesures que ja havien previst els bancs per recuperar el diner que potser havien de retornar als clients. Tot plegat hauria provocat que es deixessin de comprar pisos i que el mercat es decantés pel lloguer. Sáez de Santamaria té dubtes que la decisió del Suprem no protegeixi al consumidor. Des de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca a Tarragona, Juanma Espinosa, ha replicat els arguments que diuen que les entitats haurien apujat quotes per compensar. Assegura que és una excusa i recorda que els ciutadans han hagut de pagar de les seves butxaques la mala gestió bancària.

En declaracions a Tarragona Ràdio, Espinosa ha lamentat el poder del lobby financer que ha tombat una llei a favor del consumidor. Segons publica el Diari de Tarragona, en els últims 4 anys s’han signat a Tarragona 26 mil hipoteques.