La demanda hotelera del mes de juny del 2020 s'ha posicionat sota mínims històrics

Publicat dimarts 04 de Agost de 2020 13:24
  • Turisme
  • Laura Tarsà

La demanda hotelera del mes de juny del 2020 s'ha posicionat sota mínims històrics. La caiguda dràstica deixa la demarcació de Tarragona amb només un 3% d’ocupació  en comparació amb el juny de l’any passat. Aquestes són dades que despunten d’un estudi de la Universitat Rovira i Virgili de la Càtedra d’Economia Local i Regional.
Tarragona es situa en una posició crítica. En el conjunt de Catalunya, la demarcació se situa només per damunt de Barcelona. En aquest sentit, la demanda hotelera internacional ha estat pràcticament inexistent. A banda, el mercat nacional i de proximitat, a nivell de Tarragona, ha estat el més baix de tot Catalunya, amb un 8,76%.

En una entrevista a Tarragona Ràdio, el director de Càtedra, Juan Antonio Duro, diu que la situació ha sigut tan dràstica que és molt difícil que passi en properes temporades. També titlla de substancial la davallada i es mostra pessimista amb l’afectació negativa al territori.

Duro es mostra convençut que la temporada d’enguany deixarà una petjada negativa i marcarà un abans i un després al sector turístic. També conclou que és necessari lluitar contra l’estacionalitat i protegir els mercats segurs, com el nacional i el de proximitat.

Considera que els hotels han fet bé la feina i és injust que mercats de referència de la Costa Daurada, com el britànic, rebin consignes governamentals per no viatjar a l’Estat.