La Diada serveix a les colles de Tarragona com a gran prèvia de Santa Tecla

Publicat dilluns 11 de Setembre de 2017 22:21
  • Xiquets de Tarragona
  • Xiquets del Serrallo
  • Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau
  • Colla Jove
  • Guillem Bargalló

La Jove hi porta dos castells de 9, mentre que Sant Pere i Sant Pau fa la millor diada de la seva història.
Aquest dilluns, davant de la catedral de Tarragona, s'ha viscut una gran Diada Nacional de Catalunya. Alguna estrena sorprenent, els esperables castells de 9 i alguna enganxada que ha tingut males conseqüències. 
La Jove de Tarragona ha completat, una altra vegada, els dos castells de 9 en una actuació, als quals han sumat el 3 de 8 amb l'agulla, ja amb vistes a Santa Tecla., on podria pujar un pis més. Els d'Aleix Bordas, que també treballen intensament el 3de10fm, han tancat la diada amb el pilar de 6.
 
Els Xiquets de Tarragona han caigut molt aviat i han hagut de deixar de banda l'objectiu del castell de 9. Els matalassers han obert amb el 2de8f, que s'ha carregat amb moltes dificultats, i tot seguit ha caigut, fent rebaixar les pretensions dels matalassers. Després, han vist com el 3de8 i el 4de8 quedaven en carregats. En ronda de repetició han pogut completar el 3de8.
 
Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, amb una altra clàssica de 8 marca de la casa, que han arrodinit amb un 2de7 que ja se saben de memòria. En la ronda de pilars ha arribat l'esperat espadat de 7 folrat, que han carregat, assolint així la millor diada de la seva història.
 
Els Xiquets del Serrallo  han obert la diada amb un perfecte 5 de 7, demostrant la massa social de què disposen. El 4 de 7 amb l'agulla de la segona ronda ha donat pas al 3 de 7 amb l'agulla, i han completat així una de les millors diades de la seva temporada.