La Diputació aportarà 5 milions d'euros pel finançament de les llars d'infants municipals. Autor: ACN

La Diputació aportarà 5 milions d'euros pel finançament de les llars d'infants municipals. Autor: ACN

La Diputació ajudarà al finançament de les llars d’infants municipals "el temps que convingui"

Publicat divendres 25 de Octubre de 2013 12:49
  • Laura Casas
  • Diputació
  • Educació

La Diputació de Tarragona ajudarà al finançament de les llars d’infants municipals mentre la Generalitat no pugui assumir la part que li correspon.

Ho ha afirmat el president de l’ens, Josep Poblet, que ha destacat l'impacte positiu d’aquesta mesura per les arques dels ajuntaments i la butxaca de les famílies.

Aquest divendres el ple de la Diputació ha aprovat concedir 5 milions d’euros que es destinaran als consistoris i que són els diners que el Govern havia d’abonar el curs passat. Els transferirà abans que acabi l’any.

Per contra, la Generalitat s’encarregarà de liquidar l’import pendent de l’any 2011 amb un centenar d’escoles bressol de la demarcació. El ple també ha donat llum verda a una aportació d’1,6 milions d’euros pel foment del transport escolar no obligatori.

Josep Poblet ha matisat que la institució que presideix no assumeix el deute del Govern perquè és un compromís però no una obligació amb els ens locals.

Confia que en un parell o tres d’anys les finances de l’executiu català s’hagin redreçat i que pugui fer front despeses ordinàries com aquesta. Diu que a curt termini la Diputació assumirà part del finançament de les llars d’infants municipals. 

La mesura de la Diputació afecta un centenar de centres de primer cicle d’educació infantil de la demarcació, el que representa un total de 6.000 alumnes.