La Diputació deixa en mans de l'Ajuntament la tramitació del projecte de la Savinosa

Publicat divendres 08 de Febrer de 2019 11:38
  • Laura Casas
  • Diputació
  • Savinosa

El ple de la Diputació ha donat llum verda al darrer tràmit pendents abans de deixar el projecte en mans de l’Ajuntament. Amb l’únic vot en contra del representant de la CUP, s’ha aprovat la proposta de sol·licitud al consistori tarragoní per tal que modifiqui el POUM en l’àmbit de la finca de la Savinosa. Els anticapitalistes justifiquen el vot contrari perquè s’oposen al que consideren un model especulatiu d’urbanisme i que farà que en aquest espai de la ciutat s’habiliti en hotel i un restaurant de luxe. El diputat de la CUP Edgar Fernández ha denunciat la manca d’informació sobre el projecte i la seva poca concreció.

Des de Ciutadans, Rubén Viñuales ha destacat que és un dia històric per la ciutat. Celebra que el camí de ronda entre l’Arrabassada i la Savinosa obri a la ciutadania. Recorda que la finca porta 40 anys en estat d’abandonament.

En una línia similar s’ha expressat Pau Ricomà, per part d’ERC. Explica que la modificació del POUM farà que l’espai es revitalitzi i recorda que allà no s’hi permetran ni pisos, ni activitat comercial o industrial.

Josep Poblet ha intervingut per posar de relleu la bona sintonia i col·laboració entre la Diputació i l’Ajuntament per tirar endavant el tema. Ha destacat que el procés s’ha fet de manera transparent i amb concurrència pública. Diu que el projecte té un accent clarament social i l’ha titllat de modèlic.