La Diputació enllesteix la compra de part de l'antiga seu de Caixa Tarragona.

La Diputació enllesteix la compra de part de l'antiga seu de Caixa Tarragona.

La Diputació serà propietària de l'edifici de l'antiga Caixa Tarragona el proper dimecres

Publicat divendres 26 de Juliol de 2013 12:50
  • Laura Casas
  • Diputació
  • Catalunya Caixa

A partir de dimecres vinent la Diputació ja serà propietària de part de la seu central de l’antiga Caixa Tarragona.

El proper dia 31 s’oficialitzarà la compra de la part de l’immoble que dóna al carrer Higini Anglès i que engloba l’auditori.

Es tracta d’un espai de gairebé 11 mil metres quadrats i que permetrà que la Diputació hi pugui encabir fins a una quinzena de serveis i unitats ara disperses a la ciutat, entre elles BASE.

De cara al setembre ja s’iniciaran les obres d’adequació de les instal·lacions i es començarà a treballar en el trasllat, però fins a principis de 2014 no s’engegarà l’activitat en aquest espai. Cal recordar que la programació cultural continua, de la mà de la Fundació Catalunya-La Pedrera.

Aquest divendres el ple ordinari de la Diputació ha aprovat el darrer tràmit que valida l’operació de compra de les instal·lacions.

El president de l’ens, Josep Poblet, diu que per fi es tanca aquest llarg procés i que dimecres ja seran propietaris d’un edifici que resoldrà les necessitats d’espai de diversos serveis. Destaca, també, l’estalvi econòmic que representarà. 

D’altra banda, el ple ha aprovat el nou conveni per a la promoció de l’Aeroport de Reus. Destaca la sortida de l’Autoritat Portuària. L’aportació que es destinarà a les instal·lacions aèries es manté però la Diputació aportarà una quantitat més gran després que l’Ajuntament de Tarragona i les cambres de comerç hagin rebaixat els diners que hi destinen. Tarragona els posarà per a fomentar l’arribada de creuers a la ciutat.