La FCF no veu alineació indeguda en el Sant Andreu-Pobla i manté la derrota grana

Publicat divendres 29 de Novembre de 2019 09:03
  • TarragonaDigital / Tarragona Ràdio
  • Pobla de Mafumet

El Comitè de Competició desestima la reclamació presentada per la Pobla i dona per vàlida l’alineació de Josué. El filial grana recorrerà al Comitè d’Apel·lació de la RFEF
El Jutge de Competició i Disciplina de la Federació Catalana de Futbol ha decidit desestimar la impugnació presentada pel CF Pobla de Mafumet després de jugar i perdre al camp del Sant Andreu (1-0) per una suposada alineació indeguda del davanter Josué. Després de setmanes d’espera, el filial del Nàstic ha rebut la notícia aquest dijous, decisió presa per la FCF ahir dimecres en l’habitual reunió del Comitè de Competició per decidir les sancions de la jornada anterior. El cas s’ha fet esperar des de fa un mes i és ara quan la Pobla tornarà a actuar acudint al Comitè d’Apel·lació de la Real Federación Española.
 
Cal recordar que la Pobla denunciava l’alineació il·legal de Josué, davanter andreuenc, perquè va veure la cinquena groga en la vuitena jornada i aquest havia de causar baixa davant els grana en la desena jornada perquè en la novena s’havia de jugar contra el CF Reus però aquest club està exclòs de la competició i no s’anava a disputar el partit. Els pobletans es basen en una consulta feta pel Nàstic a la RFEF la temporada passada en el cas idèntic però a Segona Divisió. L’estament estatal donaria la raó a la Pobla mentre que un document de la FCF enviat al Sant Andreu donaria la raó al conjunt barceloní.
 
Amparant-se en un buit legal

El principal resum de la notificació enviada a ambdós clubs amb la decisió del Jutge de Competició i Disciplina és que hi ha un buit legal al respecte i no es pot concloure que el Sant Andreu va cometre una il·legalitat. Tal com s’exposa en el document, hi ha una «falta d’una disposició expressa en el Codi Disciplinari que reguli el present cas d’impugnació». El jutge afirma que «malgrat que l'enfrontament no va arribar a disputar-se efectivament en el terreny de joc, l'esmenat encontre sí que ha produït uns efectes amb relació a la comptabilitat de partits jugats pel Sant Andreu», fet que provoca que el partit no disputat contra el CF Reus comptés i es complís la sanció perquè no hi ha «cap disposició de l'articulat estableix que el compliment de sanció necessiti un partit celebrat en la gespa».
 
El CF Pobla té ara deu dies hàbils per presentar recurs al Comitè d'Apel·lació, estament on s’acudirà per defensar fins al final els interessos del club.