La Fira de l’Oli de la DOP Siurana desembarca a la Rambla Nova

Publicat divendres 29 de Novembre de 2013 13:16
  • Laura Casas

La Fira de l’Oli de la Denominació d’Origen Siurana desembarca a la Rambla Nova en la seva 13ena edició.

Des d’aquest divendres a la tarda i fins diumenge, 25 estands prendran part a la cita, sempre molt concorreguda.

Les parades s’han col·locat a una única banda per facilitar el trànsit de visitants. La Fira està organitzada pel Consell Regulador DOP Siurana i l’Ajuntament a través d’Espimsa, juntament amb Unió Agrària Cooperativa.

El certamen compta amb diferents activitats. Aquest dissabte se celebrarà un Show Cooking a la cuina del Mercat Central, entre les 10 i les 12 del migdia. Anirà a càrrec de Xavier Veciana del Restaurant Xaloc.

El president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Siurana, Francesc Prats, parla d’aquestes novetats, com ara sessions per iniciar-se al tast d’oli. 

A la mateixa hora d’inici de l’activitat, obrirà la fira amb una degustació i esmorzar popular. Els tiquets es podran comprar a la mateixa Fira per 2 euros i mig. Els paradistes del Mercat han repartit degustacions de franc entre els clients aquests dies previs.

 A tots els que comprin a la fira, se’ls donarà una butlleta per participar en els tres sorteigs de dos lots de 15 litres cadascun. D’altra banda, Tarragona Gastronòmica presentarà, aprofitant el marc de la Fira, una mostra culinària que maridarà amb olis de la DOP Siurana.